23948sdkhjf

Fødevarestyrelsen tjekker dårligt kød fra Polen

Fødevarestyrelsen har rettet opmærksomhed mod kød fra Polen, efter de polske fødevaremyndigheder onsdag afslørede en dyretransport med syge og døde dyr på vej til slagtning.
Fødevarestyrelsen modtog onsdag oplysninger om, at de polske myndigheder havde afsløret en polsk dyretransport af syge, døende og døde kreaturer på vej til et polsk slagteri i Biala Rawska i det centrale Polen. Sagen er tilsyneladende rent polsk, men Fødevarestyrelsen følger den nøje for at få sikkerhed for, at varerne ikke er kommet ind på det danske marked.

Sundhedsskadeligt kød
Som en udløber af sagen fandt de polske myndighederne endvidere tæt ved 50 tons uidentificerbart kød. Ifølge de polske myndigheder er der derfor mistanke om, at slagteriet har produceret sundhedsskadeligt kød. Sagen efterforskes nu af de polske myndigheder, men det har ikke været muligt at få oplysninger om hvilket slagteri sagen omfatter.

Storstilet undersøgelse i gang
Fødevarestyrelsen har kontaktet det fælleseuropæiske varslingssystem for foder- og fødevaresikkerhed, (RASSF), for ad den vej at få flere oplysninger i sagen. RASSF har på baggrund af den danske henvendelse kontaktet de polske myndigheder og bedt om yderligere oplysninger.

De polske myndigheder har oplyst at resultaterne af deres undersøgelser vil være afsluttet torsdag. Myndighederne har herudover indledt kontrolbesøg på samtlige mere end 1.000 slagterier i Polen. Undersøgelserne forventes at være afsluttet om ca. 14 dage.

Fødevarestyrelsen har orienteret den danske branche om sagen og følger situationen nøje.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078